2021 m. būsto rinkos apžvalga: Klaipėda | NT NAUJIENOS

Kas žinoma apie 2021 m. Lietuvos būsto rinką? Kainos kilo, pardavimai augo, objektų pasiūla ir pasirinkimas mažėjo. Šiuos tris dalykus tikriausiai įvardintų kiekvienas bent minimaliai besidomintis nekilnojamuoju turtu. Bet ar visoje šalyje rinka vystėsi vienodai? Jau publikavome specialistų įžvalgas apie Vilniaus ir Kauno būsto rinkas. Kviečiame susipažinti su Klaipėdos gyvenamojo nekilnojamojo turto rinka. Savo įžvalgomis dalinasi „Capital Klaipėda” NT brokeris Darius Česnulevičius.

2021 m. Klaipėdoje, kaip ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, paklausa viršijo pasiūlą, o tai nulėmė būsto kainų šoktelėjimą 10-20 proc., kai kuriais atvejais ir dar daugiau. D. Česnulevičiaus manymu, prie būsto kainų augimo prisidėjo ne tik paklausos padidėjimas, bet ir pakilusi statybinių medžiagų kaina ir jų deficitas.

„Šiais metais didžiausias kainų augimas vyko nuo birželio iki spalio mėnesių. Šiuo metu situacija yra stabilesnė, bet, mano manymu, tik todėl, kad šiuo metu pasiūloje yra labai mažai parduodamų objektų, kurių kaina atitinka rinkos situaciją”, – sako D. Česnulevičius.

Visą apžvalgą galite skaityti „NT NAUJIENOS“ portale ČIA.

Šaltinis: NT NAUJIENOS.

Nuotrauka: „Capital Klaipėda” NT brokeris Darius Česnulevičius